طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر

ماهنامه سفره ایرانی: اگر میخواهید با غذاهای محلی شهرهای دیگر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید.

نثار پلو


غذای محلی دماوندی ها

با غذاهای سنتی میهمانی های دماوند بیشتر آشنا شوید.

مواد لازم:

  • برنج: ۶ پیمانه
  • گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه): ۱ کیلو
  • لپه: نصف پیمانه
  • آلو خشک (بدون هسته): نصف پیمانه
  • پیاز متوسط: ۳ عدد
  • مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران (از هر کدام به مقدار مساوی): ۱ قاشق سوپ خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • پیاز (برای پخت گوشت): ۲ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران (برای طعم دار کردن گوشت): به میزان لازم

 

 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر

طرز تهیه:

۱٫ سه عدد پیاز را خلال کنید و پیاز داغ را آماده کنید.

۲٫ گوشت را تکه تکه کنید و همراه با دو عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از این که گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آبش تمام شود و به روغن بیفتد.

۳٫ لپه را آب پز کنید، آلبالوها را به مدت یک ساعت خیس کنید. لپه ها و آلبالو را آبکش کنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و کمی تفت شان دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.

۴٫ برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و موقع دم کردن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.
زمان سرو برنج، مخلوط آلبالو و لپه و گوشت را روی برنج بگذارید.


 

شامی


غذای محلی رودباری ها

مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده: ۳ عدد
  • لیمو ترش: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۷ عدد
  • ریحان: ۲۰ شاخه
  • جعفری: ۱۵ شاخه
  • گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
  • روغن زیتون: ۱ پیمانه

 

 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر
طرز تهیه:

۱٫ پیاز را رنده کرده آبش را بگیرید و ۱ قاشق غذاخوری سر پر از پیاز را کنار گذاشته بقیه را با گوشت مخلوط کنید، کمی از گلپر را خرد کنید و به گوشت اضافه کنید و مابقی را به همراه ۱ قاشق پیاز برای سس کنار بگذارید.

 

۲٫ پوست ۱ عدد لیمو را رنده کنید و به همراه آب همان یک عدد لیمو به گوشت اضافه کنید.

 

۳٫ پس از ۱ تا ۲ ساعت استراحت در یخچال، گوشت را بصورت قالبی کرده و در روغن زیتون سرخ می­کنیم.

 

۴٫ گوجه رنده شده را در روغن تفت می دهیم. سپس آب گرم به آن اضافه کرده، شامی ها را داخل آن چیده و آن را دم می‌گذاریم.

 

۵٫ در آخر نیز میتوانید شامی ها را با ریحان و جعفری تزئین کرده و سرو نمایید.


دم پختک ماش

غذای محلی بوشهری ها

مواد لازم:

  • ماش پخته: ۱ پیمانه
  • برنج: ۲ پیمانه
  • سیب زمینی: ۲ عدد بزرگ
  • پیاز داغ: ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
  • شوید: ۲۵۰ گرم
  • زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

 

 طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر
طرز تهیه:

۱٫ سیب زمینی را مربعی خرد کرده با کمی زردچوبه در کمی روغن با حرارت ملایم سرخ کنید. بهتر است ۵ دقیقه اول در ظرف را بگذارید، ماش آب پز شده، برنج، نمک و زردچوبه را درون قابلمه ریخته و آب را اضافه می کنیم تا حدی که یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد.

۲٫ شوید خرد شده و کمی روغن را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا دم پختک روی حرارت ملایم آماده شود. ماش پلو که آماده شد در ظرف کشیده و سیب زمینی سرخ کرده و پیاز داغ را رویش می کشیم.

نوشته طرز تهیه غذاهای محلی؛ دماوند، رودبار و بوشهر اولین بار در بدو دانلود پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.